Blogolj!

Mellénk álltak! Bulgária is beintett Sargentininek!


"A bolgár kormány egyhangúlag úgy határozott, hogy elő kell készíteni a Magyarországot megvédő állásfoglalást" - A bolgár kormány ma bejelentette, hogy Lengyelországhoz csatlakozva megvétózza a Magyarország ellen a jogállamisági eljárás keretében esetleg hozandó uniós szankciókat.

Két EU tagállam már bejelentette, hogy vétót emel Magyarország érdekében, ha a Sargentini-jelentés miatt büntetni akarnák az országot

"A bolgár kormány egyhangúlag úgy határozott, hogy elő kell készíteni a Magyarországot megvédő állásfoglalást"

- közölte egy Szófiában kiadott nyilatkozatban Kraszimir Karakacsanov miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter. Bármilyen büntető lépés Magyarország ellen "veszélyes precedenst teremtene" - tette hozzá a miniszter, aki szerint szankciók célpontjává válhat Bulgária is.

Az Európai Parlament múlt szerdai plenáris ülésén megszavazott, Judith Sargentini holland EP-képviselő által összeállított jelentés szerint Magyarországon "rendszerszintű fenyegetés" éri az unió alapvető értékeit és a jogállamiságot, és ez indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

A cikk olyan többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely az uniós alapértékek súlyos és rendszerszintű megsértése esetén végső soron akár az érintett állam szavazati jogának felfüggesztésével vagy más komoly szankcióval is járhat, de ehhez az összes többi EU-tag egyöntetű támogatására van szükség, ami a varsói döntés miatt nem születhet meg.

„Lengyelország a Magyarországgal szembeni esetleges szankciók ellen fog szavazni az európai intézményrendszer különböző fórumain”

- közölte múlt szerdán a lengyel külügyminisztérium.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn bejelentette, hogy a magyar kormány az Európai Unió Bíróságán támadja meg az EP-nek a Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel álláspontja szerint a Lisszaboni Szerződéssel ellentétes módon a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.

 

2
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/58712/pics/lead_800x600.jpg
bulgária,illegális migráció,muzulmán beözönlés,sargentini-jelentés,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Dezső bejegyzésére 2018-09-20 10:11:13
Egyetértek, ne igyunk előre a medve bőrére.
Egyelőre örüljünk annak, hogy a bolgárokban egyáltalán felmerült ez a lehetőség, aztán a legvégén meglátjuk mi lesz belőle.
Válaszolok
Dezső 2018-09-19 21:21:03
Csak nyugtával! A labanc is mellénk állt. Aztán megkeresték. Kapott egy vagy több (ha habozna) visszautasíthatatlan ajánlatot.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?