Blogolj!

Ezt is megérük! A Sargentini fércmű kapcsán még a román liberálisok is Orbán mellé álltak!


Ha van valami, ami igazán jól jellemzi, hogy mekkora hazug férmű az úgynevezett Sargentini-jelentés, akkor az az, hogy még a román liberálisok sem támogatták az elfogadását. Sőt, a pártvezetője nyíltan beszélt arról, hogy Manferd Weber milyen gerinctelen politikát folytat Orbán ellenében, sőt arról is, hogy a jelentés kettősmércén alapuló ócska iromány.

Călin Popescu Tăriceanu és Orbán Viktor

Magyarországgal szemben tanúsított magatartása miatt kétszínűséggel vádolta Manfred Webert, az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetőjét Calin Popescu Tariceanu, a kisebbik román kormánypártnak, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

A román szenátus elnöki tisztségét is betöltő Tariceanu szerdán egy bukaresti sajtóértekezleten számolt be arról, milyen témákról volt szó Brüsszelben az Európai Parlament (EP) liberális képviselőcsoportjának, a - szintén ALDE-nek rövidített - Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért EP-frakciójának ülésén.

Tariceanu elmondta: a liberális EP-képviselők számon kérték rajta, hogy a román ALDE két EP-képviselője miért nem szavazta meg a Sargentini-jelentést.

Magyarázatul a román politikus kifejtette: szerinte az a Manfred Weber áll Magyarország elmarasztalásának a hátterében, aki korábbi budapesti látogatása alkalmával még kiállt Orbán Viktor mellett. Tariceanu szerint az azóta eltelt néhány hónap alatt semmi olyan nem történt Magyarországon, ami indokolná Weber álláspontjának megváltozását, azon kívül, hogy időközben Angela Merkel "neki ígérte" az EPP csúcsjelölti tisztségét, amelynek révén Weber válhat az EPP jelöltjévé az - európai parlamenti választások nyomán megújuló - Európai Bizottság elnöki tisztségére.

Tariceanu szerint Magyarország megbüntetésének támogatása politikai játszma Weber részéről, amellyel valószínűleg "háláját" akarta kifejezni a német kancellárnak. "Én látom ezt a kétszínűséget, ennyi tapasztalattal a hátam mögött nem tehetek úgy, mintha nem látnám" - szögezte le a román ALDE elnöke.

Románia 32 EP-képviselője közül 18-an szavaztak igennel, 4-en nemmel szeptember 12-én a Sargentini-jelentésre, 3 képviselő tartózkodott, 7 pedig nem szavazott. A két ALDE-képviselő közül az egyik nemmel voksolt, a másik pedig nem adta le szavazatát, arra hivatkozva, hogy kettős mércén alapuló, politikailag elhibázott lépésnek tartják Magyarország elmarasztalását.

 

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/59772/pics/lead_800x600.jpg
európai parlament,illegális migráció,liberálisok,muzulmán beözönlés,orbán viktor,románia,sargentini-jelentés,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-27 11:18:26
Ez a gyűlöletes némber, meg a hülye "jelentése" - amiről mindenki tudja: a hazai libsik mondták tollba - annyira gáz, hogy az már a dél-amerikai dzsungelben, az ősi törzseknél is kiverné a biztosítékot !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?