Blogolj!

Már Macron is fél a migránsáradattól!


A franciák döntő többsége úgy gondolja, hogy az országuk már túl sok migránst fogadott be. A lakosság háromnegyede nem akar több migránst, ugyanakkor több mint 40 százalékuk jó véleménnyel van a bevándorlókról. Legalábbis egy felmérés szerint. Macron mindenesetre kerüli, hogy újabb migránsokat engedjen be.

A franciák továbbra is megosztottak a migrációt illetően: 74 százalékuk szerint Emmanuel Macron államfő jól döntött, amikor a hét elején nem engedélyezte az Aquarius mentőhajó kikötését a francia partoknál, ugyanakkor 51 százalékuk jó véleménnyel van a hajót működtető francia civil szervezetekről - derül ki az Odoxa közvélemény-kutató intézet felmérésből.

Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül francia segélyszervezetek 2016 februárja óta mentik a Földközi-tengeren a migránsokat az Aquariussal, amelytől a panamai hajózási hatóság hétfőn visszavonta a regisztrációt, s így feltehetően a legközelebbi kikötést követően nem hajózhat ki többé. A francia szervezetek ezért Franciaországtól, illetve a többi európai országtól kértek új regisztrációt. 

A reprezentatív felmérést vezető Gael Sliman elmondta:

„már egy júniusi felmérés is azt mutatta, hogy a franciák nagyon határozottak a kérdésben, úgy vélik, hogy Franciaország már túl sok embert befogadott, s ez azóta sem változott, így Emmanuel Macron döntése összhangban volt a közhangulattal.” 

Az is kiderül a felmérésből, hogy miközben a franciák háromnegyede nem akarja, hogy hazája további migránsokat fogadjon be, 42 százalékuk jó véleménnyel van a bevándorlókról. 

Az Aquarius az utolsó civil mentőhajó a Földközi-tenger középső részén, amely illegálisan Európába tartó hajótörött bevándorlóknak nyújt segítséget. A máltai kormány kedden jelezte, az Aquarius fedélzetén tartózkodó migránsok Máltán szállnak partra, és onnan azonnal négy országba, köztük Franciaországba szállítják őket.

Emmanuel Macron francia államfő közölte, hogy Franciaország azért nem engedte a mentőhajót a francia partoknál, Marseille-ben kikötni, mert a kormány nem szeretné "politikai provokációk miatt megsérteni a nemzetközi jogot", amely alapján a hajónak a legközelebbi biztonságos kikötőben kell a migránsokat partra tennie, és "nem szeretné a szélsőjobboldalt erősíteni azzal, hogy kitárja az országa kapuit".

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/60627/pics/lead_800x600.jpg
emmanuel macron,Franciaország,illegális migráció,muzulmán beözönlés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-05 16:55:09
Ez a szokásos - Merkel mami által is preferált - tánci-tánci, semmi más.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?