Blogolj!

Macron újabb ámokfutása


A francia elnök - úgy tűnik - eldöntötte, hogy harcba indul minden olyan érték ellen, amelyet a nemzetek, a nemzeti identitás testesítenek meg. Elképesztő verbális ámokfutással indította újabb kommunikációs kampányát, amelyet történelmi párhuzamokra akar építeni. Bár- saját elmondása szerint – azért indult most országos körútra, hogy megértse a történelmet, mégis máris a nacionalizmusról, mint lepráról szónokolt.

Emmanuel Macron francia államfő "tisztánlátásra" és "ellenállásra" szólított fel a "nacionalista lepra" erősödésével szemben, amely miatt a jelenlegi európai politikai helyzet őt a két világháború közötti időszakra emlékezteti.

"A félelmek, a nacionalista befelé fordulás és a gazdasági válság következményei miatt megosztott Európában szinte módszeresen látjuk megjelenni mindazt, ami az első világháború utáni Európa életét meghatározta az 1929-es válságig"

- mondta a francia elnök az Ouest-France című francia regionális lapban csütörtökön megjelent interjúban.

"Józanul, tisztán kell látni, tudni, hogyan tudunk ellenállni demokratikus és köztársasági erőt képviselve"

- tette hozzá.  

Emmanuel Macron - az első világháborút lezáró fegyverszünet századik évfordulóján, november 11-én Párizsban, csaknem hatvan állam- és kormányfő részvételével rendezendő ünnepség előtt -vasárnaptól egy héten át 11 kelet- és észak-franciaországi megyében végiglátogatja a legfontosabb első világháborús emlékhelyeket. 

A körút során a köztársasági elnök saját bevallása szerint nem egyszerűen szembe akar nézni a történelemmel.

"A megemlékezésen túl szeretném megérteni ennek a történetnek a tanulságait. Ez ünnepi, emlékezési és a jövőnek szóló üzenet"

- hangsúlyozta, hozzátéve, hogy "szuverénebb és multilaterálisabb Európára" van szükség.  

"Európa veszéllyel néz szembe: a nacionalista lepra miatti szétesés és a külső hatalmak közti hánykolódás veszélyével. Azaz azzal a veszéllyel, hogy elveszti szuverenitását. Ami azt jelenti, hogy biztonsága az amerikai döntésektől és azok változásaitól függ, Kína egyre inkább jelen van az alapvető infrastruktúráiban, Oroszországot időnként megkísérti a manipulálás, a nagy pénzügyi érdekek és a piacok pedig sokszor nagyobb helyet foglalnak el, mint amit az államok képesek betölteni"

- mondta a francia elnök.

Macron, a lepra és gyurcsány

A kétes nemi identitású, de nem is kétesen gerontofil Emmanuel Macron a kimerültség miatt elmegy pihenni pár napra. Előtte azonban még behányt a közös európai asztal közepére egy méreteset. S mivel az utóbbi időben már eredménytelenül nácizott orrba-

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/63363/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,emmanuel macron,európai unió,Franciaország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-02 16:36:01
Erre mondja találóan a magyar ember:
Két hülye egy pár !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?