Blogolj!

Sorosék megint pofára estek Olaszországban: Salvini nem lesz vádlott!


Sorosnak mostanában egyre több európai vezető mer ellent mondani, sőt, Soros érdekei ellen cselekedni. A migránsbeözönlést minden eszközzel támogató amerikai milliárdosnak már nem csak Orbánnal és a lengyelekkel kell megküzdenie, hanem a V4-ekkel, sőt Ausztriával és Olaszországgal is. Európa megvédésének ikonikus alakja Olaszországban Matteo Salvini, a belügyminiszter. Mivel népszerűsége nemhogy kikezdhetetlen, hanem lassan az egekbe emelkedik, Soros-zsoldosai jogi eszközökkel próbálták meg félreállítani. Nem sikerült, pofára estek. Megint.

A szicíliai Catania ügyészsége elállt a vádemeléstől  Matteo Salvini belügyminiszterrel szemben az olasz parti őrség Diciotti nevű hajója ügyében. Ezt maga Salvini jelentette be csütörtökön. A miniszter a közösségi oldalán publikált videofelvételen olvasta fel a cataniai ügyészség neki szóló értesítését. 

A hatósági értesítés szerint a szicíliai város ügyészsége a Diciotti-ügy vizsgálatának lezárásával a  Matteo Salvinivel szembeni eljárás elvetését indítványozta. Az ügyészség véleménye szerint a belügyminiszter büntetőjogi szempontból "felülbírálhatatlan" politikai döntést hozott, amikor nem engedélyezte, hogy az olasz parti őrség Diciotti nevű hajóján tartózkodó 177 migráns leszálljon a szicíliai Catania kikötőjében. Az ügyészségi indoklás hangsúlyozta, hogy a migránsok befogadása Máltára várt, mivel a csoport mentése a szigetországhoz tartozó kutatási és mentési övezetben (Sar-zóna) történt.

A Diciotti augusztus 16-án vette fedélzetére a többségében eritreai migránsokat. Miután napokig az olasz Lampedusa partjainál vesztegelt, augusztus 20-án az olaszországi kikötőkért felelős Danilo Toninelli, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt infrastrukturális és közlekedési minisztere engedélyezte, hogy a hajó eljusson a szicíliai Catania kikötőjébe. 

Itt azonban Matteo Salvini belügyminiszter, kormányfőhelyettes, a Liga vezetője nem engedte, hogy a migránsok olasz földre lépjenek. Salvini és a hozzá csatlakozó Luigi Di Maio, az M5S vezetője is azt szorgalmazta, hogy a migránsokat az EU ossza szét a tagállamok között. A hajóról csak a betegek és a kiskorúak szállhattak le. 

Végül augusztus 26-án a migránsok elhagyták a hajót, miután az olasz püspöki kar (Cei) száz, Albánia és Írország húsz-húsz személy befogadására kötelezte magát. Valójában a migránsok közül egy sem jutott el sem Albániába, sem Írországba; többségük a nekik kijelölt olaszországi egyházi intézményekből is megszökött, majdnem kivétel nélkül Franciaország irányába indultak tovább. 

A szicíliai Palermo, majd Catania ügyészsége szeptember elején vizsgálatot indított Matteo Salvini ellen túszejtés, valamint hivatali hatalommal való visszaélés miatt. Palermo ügyészsége már korábban elállt a vádemeléstől. 

Matteo Salvini az eljárás megszüntetése bejelentésekor azt kérdezte az ügyészségektől, hány ember foglalkozott az üggyel, és mennyibe került mindez. Hangsúlyozta:

"meg kellett akadályoznom a migránsok partra szállását, meg kellett tennem, és megtettem". 

Hozzátette, hogy a következő migrációs intézkedése az lesz, hogy az Olaszországban tartózkodó menedékkérők és illegális bevándorlók ellátására jelenleg fejenként fordított napi 35 euró összeget jelentősen csökkenti.  

2
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/63369/pics/lead_800x600.jpg
george soros,illegális migráció,matteo salvini,muzulmán beözönlés,Olaszország,soros györgy,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2018-11-02 19:26:04
Egyre többször esik és még fog a vén gazember.Látva Orbán állhatatosságát,hajthatatlanságát,egyre többen
állnak mellé,mert tapasztalják,hogy a vén sátán sem szent és sérthetetlen.Nagyon tetszik Salvini hozzáállása,
pedig kinevezése elején féltem,hogy ős is csak egy szájkaratés lesz,de szerencsére nem így történt.
Szerintem is lőne ez a gerinctelen vadállat,ha nem félne,hogy ezt már nem úszná meg büntetlenül.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-11-02 16:15:00
Sokszor leírtam már, most is azt teszem:
Nézzék meg ennek a gátlástalan spekulánsnak a fejét, aztán képzeljenek mellé egy forgótáras géppisztolyt a kezében. Önök szerint lőne, ez a szégyentelen ?! Mert szerintem igen !!!!!
Az olasz belügyminiszterről meg csak annyit, hogy ismét bebizonyosodott, hogy ez az ember egy egyenes gerincű, karakán szereplő az ottani politikai palettán, aki nem ijed meg a saját árnyékától.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?