Blogolj!
Döbbenetes: a baloldalinak mondott lap attól félti Macront, hogy ha nem ígérget eleget a szegényeknek, akkor azok majd a szélsőjobbra fognak szavazni…
Szent Benedek
2018.11.19.
Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében, mert az Európai Unió a mai állapotában nem tud megbirkózni az előtte álló kihívásokkal - hangsúlyozta Emmanuel Macron francia államfő vasárnap Berlinben a német szövetségi parlamentben elmondott beszédében.
A francia elnök - úgy tűnik - eldöntötte, hogy harcba indul minden olyan érték ellen, amelyet a nemzetek, a nemzeti identitás testesítenek meg. Elképesztő verbális ámokfutással indította újabb kommunikációs kampányát, amelyet történelmi párhuzamokra akar építeni. Bár- saját elmondása szerint – azért indult most országos körútra, hogy megértse a történelmet, mégis máris a nacionalizmusról, mint lepráról szónokolt.
Szent Benedek
2018.10.17.
Miközben nagyívű európai terveiről szövegel a francia elnök, és önmagát, mint Európa vezetőjét állítja be, addig a saját közvetlen környezetében is a káosz az úr. A minden eddigi elnöknél népszerűtlenebb Emmanuel Macron kormányát egyre többen hagyják el. Az alig egy éve hivatalba lépett államfő immáron negyedszer kénytelen átalakítani a kabinetjét. Legközelebbi politikai szövetségesei sorra szembefordulnak vele. Macron politikai válasza: jelentősen bővítve kormányát több politikust megpróbál jól fizető pozícióval maga mellett tartani. Bár elvileg biztos többsége van a francia nemzetgyűlésben, az előzetes ígéretekkel szemben, az új kormányának mégsem mert bizalmi szavazást kérni…
Szent Benedek
2018.10.05.
Miközben kiderült, hogy már a Soros kedvencének számító Macron is fél attól, hogy újabb migránsokat engedjen be az országába, jónéhány ismert francia személyiség azt követeli, hogy mégiscsak adjanak szabad utat a muzulmán beözönlésnek. Érvük annyi, hogy „úgyse lehet megállítani a migrációt!” Ja és persze náciznak….
A franciák döntő többsége úgy gondolja, hogy az országuk már túl sok migránst fogadott be. A lakosság háromnegyede nem akar több migránst, ugyanakkor több mint 40 százalékuk jó véleménnyel van a bevándorlókról. Legalábbis egy felmérés szerint. Macron mindenesetre kerüli, hogy újabb migránsokat engedjen be.
Jogból és emberségből Macron nem leckéztetheti Olaszországot – üzente a közösségi oldalán az olasz belügyminiszter a francia elnöknek. Salvini és az olasz kormányfő mellett ellenzéki olasz politikusok is kiosztották Macront.
A migránsbeözönlést támogató francia elnök ellen egyre több európai vezető lép föl. A cseh kormányfő sem hagyott kétséget afelől, hogy nem Macron, hanem Orbán és Salvini jelentik Európa jövőjét!
Szent Benedek
2018.06.20.
A migrációkezelésének reformja is hangsúlyos része a német kancellár és a francia elnök közös tervének. Sok olyan elem megtalálható benne, amelyet korábban Orbán Viktor javasolt, ám akkor még Merkelék bíráltak és elvetettek. Ugyanakkor a legfőbb gond az, hogy nem monjda ki határozottan és egyértelműen, hogy az illegálismigrációt azonnal, végleg és teljes mértékben le kell állítani. Ehelyett ködös megfogalmazásokat tartalmaz például arról, hogy létre kell hozni egy közös európai menekültügyi rendszert, amely "biztosítja a méltányos kompromisszumot a felelősség és a szolidaritás között".
Szent Benedek
2018.05.28.
A Párizsban sátorozó sokezer migráns humanitárius veszélyt jelent és nem elviselhetőek a franciák számára. A baloldali városvezetés azonban évek óta nem hajlandó fellépni az illegális és várost szennyező, veszélyeztető migránstáborok ellen, ezért most a belügyminisztérium kénytelen lépni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?