Blogolj!
Döbbenetes: a baloldalinak mondott lap attól félti Macront, hogy ha nem ígérget eleget a szegényeknek, akkor azok majd a szélsőjobbra fognak szavazni…
Szent Benedek
2018.11.19.
Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében, mert az Európai Unió a mai állapotában nem tud megbirkózni az előtte álló kihívásokkal - hangsúlyozta Emmanuel Macron francia államfő vasárnap Berlinben a német szövetségi parlamentben elmondott beszédében.
A francia elnök - úgy tűnik - eldöntötte, hogy harcba indul minden olyan érték ellen, amelyet a nemzetek, a nemzeti identitás testesítenek meg. Elképesztő verbális ámokfutással indította újabb kommunikációs kampányát, amelyet történelmi párhuzamokra akar építeni. Bár- saját elmondása szerint – azért indult most országos körútra, hogy megértse a történelmet, mégis máris a nacionalizmusról, mint lepráról szónokolt.
Szent Benedek
2018.10.17.
Miközben nagyívű európai terveiről szövegel a francia elnök, és önmagát, mint Európa vezetőjét állítja be, addig a saját közvetlen környezetében is a káosz az úr. A minden eddigi elnöknél népszerűtlenebb Emmanuel Macron kormányát egyre többen hagyják el. Az alig egy éve hivatalba lépett államfő immáron negyedszer kénytelen átalakítani a kabinetjét. Legközelebbi politikai szövetségesei sorra szembefordulnak vele. Macron politikai válasza: jelentősen bővítve kormányát több politikust megpróbál jól fizető pozícióval maga mellett tartani. Bár elvileg biztos többsége van a francia nemzetgyűlésben, az előzetes ígéretekkel szemben, az új kormányának mégsem mert bizalmi szavazást kérni…
Szent Benedek
2018.10.05.
Miközben kiderült, hogy már a Soros kedvencének számító Macron is fél attól, hogy újabb migránsokat engedjen be az országába, jónéhány ismert francia személyiség azt követeli, hogy mégiscsak adjanak szabad utat a muzulmán beözönlésnek. Érvük annyi, hogy „úgyse lehet megállítani a migrációt!” Ja és persze náciznak….
A franciák döntő többsége úgy gondolja, hogy az országuk már túl sok migránst fogadott be. A lakosság háromnegyede nem akar több migránst, ugyanakkor több mint 40 százalékuk jó véleménnyel van a bevándorlókról. Legalábbis egy felmérés szerint. Macron mindenesetre kerüli, hogy újabb migránsokat engedjen be.
Jogból és emberségből Macron nem leckéztetheti Olaszországot – üzente a közösségi oldalán az olasz belügyminiszter a francia elnöknek. Salvini és az olasz kormányfő mellett ellenzéki olasz politikusok is kiosztották Macront.
Nathalie Loiseau francia Európa-ügyi miniszter szerint Olaszországnak kellett volna fogadnia a Máltánál megrekedt Mission Lifeline német nem kormányzati szervezet mentőhajóját mintegy 230 migránssal a fedélzetén. Olaszország végül nem volt hajlandó beengedni a hajót, ami Máltán kötött ki. A háború elől menekülő nőket és gyermekeket Olaszország átveszi, mást nem engednek be. 
Szent Benedek
2018.06.08.
Párizsban fölszámolták a három legnagyobb sátortábort a belvárosban, de a mintegy 2000 illegális migránst nem utasították ki, hanem csak a városszéli táborokba szállították. Onnan, saját elmondásuk szerint is el fognak szökni, mert nem akarnak visszamenni a hazájukba. A többség viszont egyáltalán nem háborús menekült, így nem is lenne jogosult Franciaországban maradni. A hatóságok ennek tudatában sem toloncolták ki őket. Néhány látszatintézkedés történik, de lényegében semmi olyasmi, ami valódi föllépés lenne az illegális migránsözön ellen.
Szent Benedek
2018.05.28.
A Párizsban sátorozó sokezer migráns humanitárius veszélyt jelent és nem elviselhetőek a franciák számára. A baloldali városvezetés azonban évek óta nem hajlandó fellépni az illegális és várost szennyező, veszélyeztető migránstáborok ellen, ezért most a belügyminisztérium kénytelen lépni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?